Bunyols de Quaresma a Andorra: una tradició molt llaminera!

Els bunyols són una de les tradicions gastronòmiques més llamineres i típiques del període de Quaresma, que comença en acabar Carnaval i s'allarga fins a l'inici de Setmana Santa.

És temps de bunyols de Quaresma!

Després de Carnaval comença el període de Quaresma, que enguany acaba el 6 d’abril (el dia abans de divendres Sant). Durant aquesta època, pots gaudir d’una tradició culinària deliciosa i molt llaminera: és temps de bunyols!

Què és la Quaresma?

La Quaresma és un període de l’any que dura 40 dies, compresos entre el final de Carnaval i l’inici de la Setmana Santa.
Durant l’època de Quaresma, hi ha certes tradicions sobre què hem de menjar i cuinar els dies previs a Setmana Santa. Els bunyols formen part d’una d’aquestes delicioses tradicions de Quaresma.

Què són els Bunyols de Quaresma?

Els bunyols de Quaresma poden ser salats o dolços, tot i que els més coneguts són aquests últims. Els bunyols tenen una forma més o menys rodona amb un foradet al mig i s’elaboren amb una pasta que es fregeix en abundant oli. Un cop cuits, s’hi tira sucre per sobre. Que bons que són!

On trobar Bunyols de Quaresma a Andorra?

A la Pastisseria Paladium, situada al carrer Callaueta 8 d’Andorra la Vella, trobaràs aquests dolços tradicionals. Perfectes per degustar com a postres, acompanyats d’un cafè o una mica de vi dolç, o també boníssims per berenar i per esmorzar!

Deixa la teva opinió.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comment