Què cal tenir en compte per escollir el millor sofà?

Alguns dels paràmetres a tenir en compte abans d'escollir el sofà més adequat són: que s'adeqüi amb la decoració i l'estil de la llar, la mida i forma de l'espai, el nombre de persones que l'utilitzaran cada dia, la comoditat...


Aquesta guia per escollir el millor sofà et serà molt útil!

El sofà és, sens dubte, un dels elements més importants de la sala d’estar, ja que hi solem passar llargues estones per veure la televisió, llegir, dormir, xerrar amb família i amics…
Per això, és important que per escollir el millor sofà analitzem diversos aspectes per trobar el que millor s’adapta als nostres gustos i necessitats, tot oferint confort i qualitat.

Els professionals de Smartson & Chateau d’Ax saben que aquesta pot ser una decisió complicada a causa de l’àmplia varietat de models i estils disponibles al mercat. Per això, aquesta guia per escollir el millor sofà et serà molt útil!

Guia per escollir el millor sofà

A més d’anar d’acord amb la decoració i l’estil de la llar, la mida i forma de l’espai o el nombre de persones que l’utilitzaran cada dia són alguns dels paràmetres a tenir en compte per escollir el millor sofà. Tot i que un altre factor, no menys important, és la comoditat. Per això, el millor és que el provis a la botiga abans de comprar-lo!

Tipus de sofà i les seves característiques

Sofà en línia

Els sofàs en línia són els més tradicionals, que solen tenir 2 o 3 places. Aquests se solen adequar a qualsevol espai i queden bé tant en sales d’estar com en dormitoris o recepcions d’oficina.
En espais grans, fins i tot, es poden combinar més d’un sofà en línia (siguin del nombre de places que siguin) o amb un altre tipus de seient, com ara butaques o pufs. Una elecció ideal per reunir nombrosos convidats.

Sofà en L

Aquest tipus de sofà és ideal per a salons grans. El sofà en L convida a socialitzar, permetent que les persones puguin parlar veient-se les cares de forma més directa.
A més, aquests sofàs poden servir com a separadors d’ambients, substituint prestatgeries o parets. En aquest cas es recomana que el costat més llarg del sofà estigui tocant a la paret per guanyar amplitud i facilitar les zones de pas.

Sofà raconer o cantoner

Aquest és semblat al sofà en L, però els dos costats tenen la mateixa extensió. Són ideals per a famílies nombroses i per compartir moments amb grans grups d’amics.
N’hi ha de diferents modes, així que tenen l’avantatge de poder-se adaptar a qualsevol racó. Per tant, també es poden utilitzar en sales d’estar petites.

Sofà chaise longue

Es caracteritza per tenir una prolongació en un dels seus seients per poder-se recolzar i estirar còmodament. D’aquí el nom en francès que significa literalment “cadira llarga”. Solen ocupar bastant espai, per això el millor és instal·lar-los en sales d’estar àmplies. A més de poder estirar les cames, el mòdul més llarg pot arribar a servir de llit.
Sens dubte, un model que permet maximitzar el confort i donar un toc modern a l’espai.

Sofà modular

Són sofàs molt funcionals, que compten amb peces individuals que es poden posar o treure quan calgui. Permeten disposar les parts de formes diferents, segons les necessitats de moment. Els blocs que els formen poden tenir braços i respatllers o no, segons es col·loquin. Aquests mòduls també ens poden servir com a reposapeus o tauletes i, inclús, integrar-hi pufs o cubs extraïbles que afegeixen encara més comoditat i funcionalitat.
Si busques funcionalitat, personalització i recomposició de l’espai, aquest és el sofà que estàs buscant.

Sofà d’una plaça o butaca

Se solen utilitzar per guanyar una plaça extra, complementant un altre sofà més gran o per aprofitar millor una cantonada de la sala d’estar. També són ideals per col·locar-los en altres habitacions per crear un racó personal on relaxar-nos, fer una migdiada, cosir, llegir…
Poden ser, inclús, en format chaise longue!

escollir el millor sofà
Sofà tipus Chester o Chesterfield

És un sofà icònic, que a principis del segle XIX servia per ambientar els salons anglesos. D’estil clàssic, es caracteritza per tenir els braços corbats i el respatller baix amb un entapissat de botons repartits de forma geomètrica. Originalment eren de cuir, però ara se’n poden trobar amb vellut, de polipell… i de diversos colors.
Aquests sofàs s’adapten a qualsevol estil i aporten un toc sofisticat i elegància a l’espai.

escollir el millor sofà
Sofà llit

És un sofà amb multifunció pensat per resoldre problemes d’espai. De dia ens serveix per seure i, a la nit, s’hi pot dormir. És una solució idònia per a cases que disposen de pocs metres quadrats o on falta una habitació extra.
En aquest cas, és important triar-ne un que no obstrueixi portes ni zones de pas, sigui com a sofà o com a llit.

escollir el millor sofà
Sofà amb emmagatzematge

En cases petites i espais reduïts, és fonamental disposar d’espais d’emmagatzematge. Una solució és optar per sofàs amb canapè o calaixos, que tinguin una funció doble: descans i ordre.
Inclús, hi ha sofàs que disposen d’un espai d’emmagatzematge incorporat dins dels seients o a la chaise longue. Una solució perfecta per guardar mantes, coixins, joguines… de manera pràctica i ordenada.

escollir el millor sofà
Sofà ergonòmic

Aquests sofàs disposen de respatllers reclinables i seients extensibles per poder-lo adaptar al nostre gust, en funció del que necessitem en cada moment (mirar la tele, dormir, xerrar…). Ens permeten gaudir d’un major descans, ajudant a relaxar la musculatura i facilitar la circulació sanguínia.

escollir el millor sofà

Si necessiteu assessorament personalitzat per escollir el millor sofà, visiteu Smartson & Chateu d’Ax, situada al Carrer Roger Bernat III, 15, d’Andorra la Vella.

Deixa la teva opinió.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sense comentaris encara...