Celebra Sant Jordi a Andorra la Vella!

El 23 d'abril se celebra Sant Jordi a Andorra la Vella amb activitats populars al voltant de la literatura i les roses.

Roses de diversos colors, acompanyades de peluixos i figuretes o amb bombons!

Torna el moment de celebrar Sant Jordi a Andorra! Els elements centrals d’aquesta tradició són la cultura i l’amor, representats pels llibres i les roses. Per això, els establiments que protagonitzen aquesta data són les llibreries i les floristeries.

A les floristeries de la zona comercial i d’oci de Riberyagua i Travesseres trobaràs roses de diversos colors, acompanyades d’elements i ornaments com ara peluixos i figuretes representatives del dia o, inclús, amb bombons. Ideal per als més llaminers!

Floristeries a Andorra la Vella

Aquí tens les adreces dels establiments i floristeries per celebrar Sant Jordi a Andorra la Vella, dins de la zona comercial de Riberaygua i Travesseres, on pots comprar roses per Sant Jordi:

  • Natturals by CCA: Carrer Callaueta, 4
  • Flors Annabel: Carrer de na Maria Pla, 32
  • Andorra 2000: Av. de Tarragona, 26
La Llegenda de Sant Jordi

Sabies que és de la llegenda de Sant Jordi d’on neix la tradició de regalar roses el 23 d’abril?

La llegenda explica que, fa molt de temps, un drac ferotge capaç d’enverinar l’aire i matar amb el seu alè, tenia atemorits els habitants de la vil·la. Els habitants, espantats i cansats dels seus estralls i malifetes, van decidir calmar-lo donant-li menjar a una persona al dia, que es triaria per sorteig. Després de diversos dies, la mala sort va voler que li toqués a la princesa.
Quan la princesa abandonava el castell i es dirigia cap al drac, un cavaller anomenat Sant Jordi, que lluïa una brillant armadura, muntat sobre un cavall blanc, va aparèixer de sobte per anar al seu rescat.
Sant Jordi va alçar la seva espasa i va travessar el drac, alliberant per fi la princesa i els ciutadans de la vil·la. De la sang del drac va brollar un roser amb les roses més vermelles que s’havien vist mai. Sant Jordi, triomfant, va arrencar una rosa i li va oferir a la princesa.

23 d’abril: Dia del Llibre i del Dret d’Autor

El 1995, la UNESCO va declarar el 23 d’abril el Dia Mundial del Llibre i del Dret d’Autor. Una data que també coincideix amb la mort de dos grans autors de la història de la literatura: Cervantes i Shakespeare.
És per això que, a més de l’intercanvi de roses, regalar llibres és també una forma de commemorar aquesta data. Cal afegir que el dia de Sant Jordi s’ha convertit en un clàssic aconseguir les darreres novetats literàries, edicions especials o la signatura i dedicatòria dels autors del moment.

Què es pot fer per Sant Jordi a Andorra?

El 23 d’abril és un dia ideal per passejar per Andorra la Vella i per recórrer els carrers de la zona comercial i d’oci de Riberaygua i Travesseres, ja que hi trobaràs diversos establiments on comprar roses per regalar a les persones que més estimes amb motiu de la celebració de Sant Jordi a Andorra.

A més, durant el dia pots participar també en alguna de les activitats que s’organitzen a la capital per celebrar Sant Jordi a Andorra i el Dia del Llibre.

Sant Jordi a Andorra
san jorge en andorra

Deixa la teva opinió.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sense comentaris encara...