Fava o rei? Reserva el teu Tortell de Reis a Sweet Sentro!

L'any passat et va tocar la fava i aquesta vegada et toca a tu comprar el Tortell de Reis? A Sweet Sentro en trobaràs de diferents sabors i boníssims! 

Sabors dolços a l’altura del paladar d’un rei


Degustar en família el Tortell de Reis és una de les tradicions més nostres per celebrar la festa que tanca la temporada nadalenca. L’arribada dels Reis d’Orient marca la fi de les vacances de Nadal i d’aquestes festivitats, però no sense abans deixar-nos gaudir de més dolços típics i moments en família que quedaràn per sempre al nostre record.

Origen del Tortell de Reis 

Es creu que el Tortell de Reis té el seu origen en les festes romanes dedicades a Saturn (d’aquí la forma de cercle del Tortell, que simbolitza el Sol). En aquestes celebracions, el poble commemorava la fi de les feixugues feines agrícoles fetes durant tot l’any.
Així doncs, era un moment que marcava el començament d’un nou cicle i que se celebrava amb: banquets d’abundant beure i menjar, jocs i espectacles públics, regals entre amics i familiars… Totes tradicions que hem recuperat amb el temps. A més, s’adornaven els carrers amb decoracions festives i torxes, fogueres o altres fonts de llum natural, que han evolucionat fins a les actuals llums de Nadal. 

El Dia de Reis és una tradició cristiana, que se celebra el 6 de gener, coincidint amb la visita de les tres Ses Majestats els Reis Mags a Jesús després del seu naixement. Aquesta festivitat es va fusionar amb les tradicions de les Festes Saturnals i el Tortell de Reis va ser un dels elements que es va mantenir per celebrar la data. La forma circular del Tortell va passar a simbolitzar l’eternitat i els tres fruits confitats diferents que el solen ornamentar s’associen als tres regals que els Reis Mags van oferir al nen Jesús desrpés de la nit en la que el petit nadó va nèixer.

De què està fet el Tortell de Reis?

El Tortell de Reis es fa amb una massa dolça farcida i decorada amb fruits secs confitats boníssims. Es pot adequar als gustos personals i, per això, la farça pot ser de crema pastissera, nata, cabell d’àngel, xocolata… La seva superfície es decora normalment amb fruits confitats, però també s’hi poden posar fruits secs. Una vegada decorat, el Tortell es cou al forn i el resultat és un cercle dolç deliciós, que es compareix amb la família i amics el Dia de Reis.

La fava i el rei del Tortell de Reis

Dins de cada Tortell de Reis s’hi amaguen 2 sorpreses: la figura d’un rei i una fava seca. Saps el que significa pel comensal a qui li toca el tros de Tortell on s’amaguen cadascun d’aquests elements? T’ho expliquem!
Si al tros de Tortell que et toca s’hi amaga la figura d’un rei… significa que tindràs bona sort tot l’any i podràs lluir amb orgull una corona fins al final de la celebració, però si et toca la fava… et tocarà pagar el Tortell! 

El Tortell de Reis a Sweet Sentro 

Si estàs buscant un Tortell de Reis a Andorra… t’aconsellem que visitis Sweet Sentro, on en preparen de diversos sabors.

  • Amb massa de brioix i fruites confitades. Pot tenir el farciment de nata o trufa (xocolata).
  • Frangipane: fet a base de pasta de full i crema d’ametlles.

Trobareu la pastisseria – cafeteria Sweet Sentro al Carrer Callaueta, 14, d’Andorra la Vella.
Pots encomanar el Tortell de Reis per no quedar-te sense, ho pots fer trucant al (+376) 824 814 o de forma presèncial. En cas d’al·lèrgies i/o intoleràncies, també pots personalitzar-lo encomanant-lo amb antelació.

Tortell de Reis a Andorra

Deixa la teva opinió.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sense comentaris encara...