Ambientadors: com escollir la fragància ideal per cada espai?

Espai Net Autor: Espai Net

Diuen que l'olfacte és el sentit de la memòria. Que els records que més perduren són les aromes. Que res com una olor pot rememorar el passat, rescatar instants perduts o acostar el que està lluny.

Res millor que els ambientadors per ajudar-nos a associar les nostres olors preferides amb tot el que vivim en espais tan importants com la llar. 

ASovint, gràcies a les olors som capaços de rememorar instants meravellosos del passat o, inclús, recordar a persones que estimem i llocs on hem viscut grans moments. I és que les aromes són els records que més perduren en la nostra ment! Així doncs, res millor que els ambientadors per ajudar-nos a associar les nostres olors preferides amb tot el que vivim en espais tan importants com la llar. Però no només això! I és que… les aromes també poden ser perfectes per associar-les a un negoci o establiment. Per tant, són un factor a tenir en compte dins del marketing empresarial.

Sigui per casa o a la feina, el més important és escollir bé l’aroma: que ha de representar-nos a nosaltres i/o al que oferim als clients. Des d’Espai Net sabem que les preferències olfactives varien en funció de les persones i per això et deixem amb una guia que t’ajudarà a trobar la més adequada en cada cas.

Com escollir l’aroma ideal per a la llar?

Igual d’important és trobar el perfum que millor representa els nostres gustos i personalitat, com l’aroma que ens farà sentir com a casa. Per això, cal tenir en compte diversos factors com ara amb què s’associa cadascun dels aromes.

Aromes cítrics

Els aromes cítrics són refrescants i lleugeres. Estan directament associats amb l’estimulació de l’alegria i el bon humor. A més, són perfectes per: neutralitzar o eliminar olors fortes i repel·lir insectes. Així que poden ser un bon aliat en els exteriors a les nits d’estiu o per ambientar sales com la cuina, on hi poden haver olors pronunciades de menjar o escombraries. La durada dels aromes cítrics sol ser menor a la dels aromes dolços, ja que són més volàtils.
Exemples: llimona, llima, taronja, mandarina, aranja, bergamota…

Aromes d’herbes

Les aromes d’herbes solen relacionar-se amb la natura i el relax. Són fragàncies fresques, que ajuden a recrear ambients naturals i a mantenir-los frescos durant més temps. Segons la planta escollida com a aroma, en canviaran les propietats (per això és important saber què aporta cada varietat).
Exemples: pi, herba, menta…

Aromes florals

La majoria de les fragàncies contenen notes florals. De fet, són l’aroma més popular dins del món dels ambientadors (podent ser l’essència dominant o estant barrejada amb altres flors o aromes). És de les famílies olfactives més àmplies i per això la seva gamma d’opcions és molt diversa. Tot i això, les aromes florals solen combinar-se amb tocs de fruites o espècies.
Exemples: peònia, gardènia, nard, magnòlia, gerani…

Aromes de fusta

Un tipus de fragància d’aroma molt característic i diferents, ja que les fustes varien radicalment d’un arbre a un altre. Les essències amb notes de fusta s’associen generalment amb masculinitat, però poden combinar-se amb altres aromes per a crear ambients neutres. Així que poden ser un tipus d’aroma ideal per estances masculines o cases de solters.
Exemples: cedre, sàndal, bedoll…

Com escollir l’aroma ideal per a l’empresa?

A l’hora d’escollir l’aroma idoni del negoci és imprescindible pensar quin tipus de client tens i què vens per tal d’acordar l’olor amb el concepte de negoci i les persones que el visiten. Així, faràs que se sentin més còmodes al teu establiment… tot potenciant-ne les vendes!
Per exemple, si tens una empresa dedicada a la venda de material esportiu, l’ideal serà una aroma fresca i que recordi a l’aire lliure: herba, cítrics… que transmetrà llibertat, relax i aire pur.

Per més informació personalitzada sobre l’aroma ideal pel teu negoci o llar, deixa’t aconsellar pels professionals d’Espai Net!

ambientadors andorra

Deixa la teva opinió.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sense comentaris encara...