Crisantems per Tots Sants: flors de tradició i simbolisme

Els crisantems són flors precioses que tradicionalment s'utilitzen per recordar els difunts el dia de Tots Sants. En pots trobar a la floristeria, Natturals en una gran varietat de colors.

Els crisantems s’associen, de manera simbòlica, amb Tots Sants


Si a casa seguiu la tradició de portar al cementiri crisantems per Tots Sants, per tal d’honrar els difunts, en trobareu a la floriosteria Natturals.
Els crisantems es caracteritzen per tenir pètals allargats que componen petites i múltiples flors de colors diversos: blanques, grogues, roses, vermelles, liles o taronges. Gràcies a la seva resistència al temps de tardor i hivern,  s’han convertit en un símbol pel dia de Tots Sants i, és per aquets motiu, que l’1 de novembre la tradició marca portar crisantems al cementiri on descansen els éssers estimats.

Els crisantems també es coneixen sota el nom de Flors d’Or, ja que el nom del gènere de planta prové de dues paraules gregues que signifiquen “or” i “flor”. Per què? Doncs gràcies al color daurat que es pot veure en la majoria de varietats de crisantems.
Un nom que també fa referència al gran valor estètic, bellesa i atractiu dels crisantems.

D’on prové la tradició de portar al cementiri els crisantems per Tots Sants?

Algunes raons per les quals els crisantems per Tots Sants s’han convertit en una tradició són:

 • Resistència i durabilitat, ja que són unes flors amb una llarga vida i resistents a baixes temperatures. Per tant, són l’opció perfecta i més factible per recordar els difunts durant la temporada de fred.
 • Simbolisme: els crisantems, gràcies als seus colors preciosos es relacionen amb l’esperança en la vida després de la mort, la vida eterna i la resurrecció.

Com es cuiden els crisantems?

Els crisantems són plantes relativament fàcils de cuidar i és per aquest motiu que són molt apreciades en jardineria i decoració floral. Si tens pensat cultivar-les a casa, només has de tenir en compte de no exposar-les a temperatures extremes i de mantenir la seva base humida.

Altres usos dels crisantems

Els crisantems són unes plantes versàtils i apreciades en moltes cultures per la seva bellesa i significat simbòlic, així com pels seus possibles usos en diferents àmbits.

 • En la cultura d’Occident, a banda d’utilitzar-se per retre homenatge als difunts per Tots Sants, també són molt comuns a l’hora de crear arranjaments florals per a moltes celebracions, com per exemple casaments. La seva versatilitat els fa perfectes per acompanyar qualsevol ram.
 • Els crisantems també es poden fer servir com a flors d’ús alimentari en la cuina o en la preparació de tes i begudes. Es creu que aquesta planta té propietats beneficioses per a la salut i, per això, en algunes cultures Orientals el te de crisantem és molt popular. El te de crisantem té un sabor floral i lleugerament dolç i es creu que alleuja l’estrès, millora la relaxació, el mal de cap, la febre i la pressió arterial alta. També pot ser beneficiós per a la vista.
 • L’olor dels crisantems s’ha aprofitat en algunes cultures per a la fabricació d’olis essencials.
 • El seu pigment també s’ha fet servir com a pintura tèxtil, la producció de tints i colorants.

Si busques crisantems per Tots Sants a Andorra, en trobaràs a la floristeria Natturals, on també poden personalitzar un ram o corona de cristantems o d’altres flors. Trobaràs la botiga Natturals al Carrer Callaueta 4 d’Andorra la Vella.
I… recorda, pots reservar els teus crisantems per Tots Sants trucant al (+376) 860275.

Crisantems per Tots Sants

Deixa la teva opinió.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comment
 • Veerle
  desembre 1, 2023

  Perfect service, many thanks!! Orderded quite last minute from abroad and you not only delivered the same day but perfectly nailed the composition, colours, smell…. that was requested. Un equlibre perfecte entre serveix personalizat, preu i calitad!!!moltes gracies Annabel